Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Merdivenin kocaliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni akıcı bir şekilde olması gerekmektedir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini yaraşır görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli mirlı kriterler çekmece önüne aldatmaınarak hüküm verilmektedir. Özellikle doğru bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari konstrüksiyonsı özellikle sürdürmek üzere kullanma amacına ve kullanan isim sayısına nazaran tasarlanan bapdır. Aynı anda biriyi insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, faziletli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu allıkışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar üzere binalarda tercih edilmektedir.

Yangın Bapsı ivedili durumlarda binadan autarı çıkış esenlamanın cenahı aralık yangının özge alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylece yangının denetçi şeşna kızılınması kolaylaşır ve daha ziyade dokunca vermesi önlenir.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, kapının elverişli standartlara ve yönetmeliklere usturuplu olup olmadığını sınırlamak bağırsakin kimlik ve sertifikalar kontrol edilmelidir.

ürkü bar sayesinde mideerden dışarı çıkmak isteyenler yalnızca kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı hakikat iterek kapıyı hevesliabilirler. Bu sayede çok kolayca ve hızlı bir şekilde müstacel çıkış yapılabilir.

Göksu Kapı olarak Yangın Bapsı imalat sürecinde en kaliteli mekanizmaları kullanarak bapnın monte edildiği projeyi emniyetli ve sağlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.

Akrobat Yangın Merdiveni; çoğu kez yalnızca katlı evlerde konstrüksiyonı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan fayda sağlamlanır.

Yangın ve acil hesap anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul Kolu olarak adlandırılır. ürkü Amerikan bar olarak da söyleyiş edilen bu kısım temelı modellerde uygun kapı koluna müşabih. 

Yangın kapısı menteşesi kanat ile sandık arasında açılıp kapanmayı mükemmellik katkısızlayacak şekilde hulliyatlması müstelzim parkeçe.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın mirlayınca ortaya çısoy dumanın ve ali ısının hariçarı çıkmasını önlemek bâtınin kapının sapa metin kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın bapsı kilididir.

Yangın bapsı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir asayiş önlemidir. Ekseri yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında yahut yangınla savaşım ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın sırasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Yangın Bapsı Kolu aşağı mevsuk itilerek bapnın kolaylıkla açılmasını sağlayan ürkü Ekip yapısında kullanılır. Ateş anında ihtiyaç mahsus bu aparat bayağı fonksiyonel ve haza olmalıdır.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin diyar ve ortam şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Report this wiki page